Bij Ruysch kun je ook terecht voor de mooiste droogbloemen in naturel tinten. Ik maak, ook op bestelling, kransen en bruidsaccessoires zoals corsages en flowercombs. Wil je je gehele bruiloft in trouwbloemen? Download hier mijn trouwbrochure.

Droogbloemen zijn het perfecte cadeau voor mensen die wel van bloemen houden, maar niet zo goed zijn in elke dag water verversen, de stelen bijsnijden of die langer van hun bloemen willen genieten. Of voor jezelf als je op zoek bent naar een aanvulling op je interieur, babykamer of aankleding voor een feest. Wil je iets speciaals of meer van één soort? 

Mail me dan op lies@ruyschbloemen.nl

 

Droogbloemen verzorgen

~Droogbloemen gaan veel langer mee dan verse snijbloemen. Maar net als snijbloemen hebben ze wel een beetje verzorging nodig. 

~Droogbloemen houden bijvoorbeeld absoluut niet van vocht, dit trekt schimmels aan en stelen zullen bijvoorbeeld weer zacht worden. Zorg er dus voor dat je droogbloemen niet in een vochtige ruimte hangen, staan of liggen. de badkamer is dus niet de juiste plek om ze te bewaren!

~Droogbloemen die gebleekt zijn kun je prima in het zonlicht bewaren, deze zijn namelijk al zo licht mogelijk. Maar droogbloemen met een kleurtje ( geverfd of niet) kun je beter niet op een al te zonnige plek hangen. De kleur gaat daar van achteruit. 

~Last van pampas-pluis? Pampas staat erom bekend dat het wat pluis loslaat. Dit verhelp je door hem licht in te sprayen met haarlak. Niet te dik, want dan kan het aan elkaar gaan plakken.

~Stoffige droogbloemen? Fohn ze op de koude stand schoon. Met een kwastje kun je ook een hoop stof verwijderen. Kijk hierbij wel uit dat je het vuil er niet juist in wrijft!

~Wil je droogbloemen cadeau doen? Verpak ze dan niet te stevig, maar zorg ook dat ze niet kunnen omknakken. Natuurlijk ontvang je mijn droogbloemen uiterst zorgvuldig verpakt.

 

Alvast veel plezier van je duurzame aankoop!