Florals for Film


Filmmaken is emotie vertalen in woord en beeld. Bloemen werken net zo: emotie vertalen in boeketten, rouwstukken, bruidswerk en installaties. In mijn werk als setdresser heb ik gemerkt dat er weinig tot geen expertise is op het gebied van bloemen voor filmopnames en studiofotografie.

 

Tijd om daar verandering in te brengen.

 

Ik ben in 2008 begonnen op filmsets. Eerst als assistent Art Department, later als assistent setdresser. In 2009 ben ik aangenomen op de Nederlandse Film Academie en in 2013 behaalde ik mijn Bachelor of Film in de richting Production Design. Na mijn afstuderen werd ik Setdresser: tijdens de draaidag op set was ik verantwoordelijk voor het in goede banen leiden van de visie en sets zoals die zijn bedacht door de Production Designer en het Art Department, en zorg ik dat alle props en rekwisieten continue blijven, dat camera en licht geholpen worden met het maken van ruimte voor hun equipment en dat de acteurs en actrices ondersteund worden in hun werk met props. Na het draaien van speelfilms en televisiedrama heb ik me een aantal jaar gericht op het draaien van TVC's voor onder andere MacDonalds, Vodafone, Plus, Kruidvat, Ministerie van Defensie, Saeco/Phillips, Eneco, Toyota, ABN AMRO en Bol. 

 

De afgelopen jaren heb ik mijzelf door middel van online trajecten, het kweken van bloemen, werken in een bloemenzaak en het verzorgen van rouw- en trouwbloemwerk, het bloemenvak eigen gemaakt. Het werd tijd om mijn liefde en kennis voor het setdressersvak en het bloemenvak te combineren: Florals for Film.

 

Het eerste project waar ik deze kennis in de praktijk kon gebruiken was de kinderserie 'Hein' (2024), waarvoor verschillende rouwboeketten en bloemstukken nodig waren. Vanuit mijn ervaring als setdresser kon ik meedenken over hoe we de bloemstukken het beste bij de karakters konden laten passen, hoe we dit continue konden laten zijn bij meerdere draaidagen met dezelfde scriptdag, en hoe we met de bloemstukken binnen het beperkte budget konden blijven.

En natuurlijk welke bloemen bestand zijn tegen draaidagen. En hoe we bepaalde personages ronduit lelijke boeketten konden geven. Allemaal factoren waarbij je bij een 'gewone' bloemist niet terecht kunt. Voor mij is het tweede natuur om hier vanuit een filmtechnisch oogpunt over na te denken.

 

Wil jij dat ik het bloemwerk voor je film, televisiedrama, TVC of OLV of studiofotografie verzorg? Neem contact met me op via de mail lies@ruyschbloemen.nl of app me op 0642146775